Roda de premsa d’inici de la campanya “Violència masclista: tolerància zero! Retallades de CIU: tolerància zero!”

Ahir 14 de maig CGT-Girona ha realitzat una roda de premsa davant la seu de la Generalitat de Catalunya a Girona com a tret de sortida de la campanya “Violència masclista: tolerància zero! Retallades de CIU: tolerància zero!”. Aquesta campanya té com a objectiu denunciar les noves retallades que pretén dur a terme el govern de CIU i que afecten, en aquest cas, a les treballadores dels SIE’s (Serveis d’Intervenció Especialitzada en violència masclista). Al SIE de comarques gironines, gestionat per l’empresa Sumar SL, aquestes retallades representaran concretament la pèrdua de tres llocs de treball, una educadora social, una psicòloga i una integradora laboral.

La representant de les treballadores del SIE de comarques gironines, Olga Marti, ha explicat l’important paper que tenen en el recolzament de les dones víctimes de la violència masclista. En aquest sentit, el fet de no exigir una denúncia judicial per accedir a aquest servei, és un fet determinant per a moltes de les dones. També ha denunciat el fet que cap representant del govern s’hagi reunit amb les treballadores per informar d’aquestes retallades i només hagin respost a les denúncies sindicals a través de la premsa.

Ferran Parra, com a representant de CGT Girona, ha denunciat la falta d’escrúpols de la Generalitat de Catalunya en justificar la retallada sota ajustos pressupostaris i interès públic. En aquest sentit ha remarcat que la violència masclista és una lacra social que en la última dècada ha comportat a l’estat espanyol, la mort de prop de 700 dones i des de començaments d’aquest any ja hi ha hagut 25 dones assassinades. Per CGT-Girona és indignant i hipòcrita parlar d’interès públic quan es retallen serveis d’ajuda a les víctimes d’agressions masclistes.

Finalment una representant del grup de protesta de dones del SIE de Girona, Fàtima, ha exigit a la Generalitat que no retalli aquest servei per la gran ajuda que representa per a les dones afectades i ha llegit un text d’un grup feminista de Mèxic.

Dins la campanya engegada s’estan recollint firmes tant a nivell personal com de suport d’altres col·lectius. Sindicats com CGT, COS, UGT, Col·legis com el d’Educadors de Catalunya o el de Treball Social així com partits polítics com la CUP o ICV ja han firmat el manifest de la campanya. L’objectiu d’aquesta és anular aquesta retallada i que cap de les treballadores sigui acomiadada del seu lloc de treball.

roda de premsa

%d bloggers like this: